AMILA

Çoklu görev yapabilmenin ayrıcalıklarını hiç düşündünüz mü? Tabii ki düşündünüz. Biz de aynı şekilde, her gün düşünüyoruz. Hayat hızla akıyor ve çoklu görev yapabilmenin bir yolunu bulmak oldukça önemli. Artık o kadar da yeni olmayan- medya, bilgi alışverişi yöntemini değiştirdi ve insanlar bugün kendi zevklerine uyarlanmış farklı içerikler beklentisinde. Gerçektende bazen keyif veren bir şey olmasına rağmen, herkesin 6000 kelimelik blog yazısını okuyacak zamanı yok, mesela görseli güçlü olan kişiler hızlıca bir video izlemeyi tercih ediyor. Podcast ise – bilgisayar başında oturmadıkları zaman insanlara ulaşmanın en iyi yollarından biri. Spor yaparken, sabah trafiğine takılmış beklerken, kulağınızda kulaklıkla evi süpürürken ya da herhangi başka bir aktivite yaparken podcast dinleyebilirsiniz, daha doğrusu, ne zaman ister ve müsait olursanız. Evet, podcast sayesinde yeni bilgiler duyabilir, bir şeyler öğrenerek bilgi seviyenizi yükseltebilirsiniz. O yüzden biz kesinlikle oyumuzu podcast’ten yana kullanıyoruz. 

Authority Partners (AP) dünya çapında faaliyet gösteren lider bir BT (bilgi teknolojisi) şirketidir. Beş kıta, 33 ülkede faaliyet gösteren AP, uzmanlardan oluşan büyük bir aileyi ve 400’den fazla danışmanı bir araya getiriyor. Çoklu görevden bahsetmişken, danışmanlar hakikaten bu işin ehli ve iki yıl önce podcast yayınlamaya başlamalarının sebebi de bu. İlk baştaki fikir, AP’nin ne yaptığı ve daha da önemlisi, nasıl yaptığına dair iki yönlü bir iletişim platformu kurmaktı. Ancak, AP’nin bu platformun topluluğun geri kalanıyla ilginç bilgiler paylaşması için mükemmel bir fırsat olduğunu anlaması uzun sürmedi. Şu ana kadar bir çok uzmanın heyecanlı hikayeleri kayıt edildi.

AP’nin Halkla İlişkiler ve İletişim Departmanı Başkanı, Ena Taslaman, bu projeyi şu şekilde tanımladı: „Biz Batı Balkanlar’da podcast yayınlamaya başlayan ilk BT şirketiyiz. Authority Partners’in temel değeri – yaptığımız her şeyi mükemmel yapmaktır. Kendi yöntemlerimizi herkesle paylaşmak istedik, üstelik sesimizin duyulabileceği bir şekilde ve her ayın üçüncü Cumasında.“

AP’nin yeni podcast yayınlarında, ünlü yazılım mühendisi Dino Esposito’dan bir çok şey öğrenebilir, AP’nin A&G uzmanı Miran Galiyaşeviç’ten „Akıllı yazılım mimarisi“ temalı konuşmasını dinleyebilir, DevOps dönüşümüne ilişkin ilginç bilgiler, Cross-Functional gruplar, müzakere sanatı, kalitesi ve son teslim tarihleri gibi önemli konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Mesela pandeminin gündeme gelmesiyle dünyamız sadece bir kaç hafta içinde tersine döndü. Hiçbir bilgi veya hazırlığımız olmadan, kendimizi izole bir şekilde, evden çalışırken bulduk. Bu sıkıntıya karşılık hızlı bir cevap olarak AP, iş psikolojizmanının katılımıyla „Evde çalışırken verimlilik ve iş hayatı dengesi“ konulu iki dilde bir bölüm yayınladı.

Bir buçuk yıl sonunda, yani şimdiye kadar, eğitmenlerin, yetenek yönetimi, iş psikolojisi ve BT uzmanlarının konuk olduğu 18 bölüm yayınlandı. Authority Partners podcastlerini, Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher gibi ünlü platformlar da dahil, 16 ayrı platformda yayınlıyor, dolayısıyla bu yayınlara kolayca ulaşabilirsiniz, ki ulaşmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

AP kültürüne dair daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz, AP Yetenek Kazanımı Uzmanı Hana Koçan-Bibiç’in, şirket kültürünün bir parçası ve aynı değer sistemine sahip olmanın neden önemli olduğunu anlattığı bölümü dinleyin. Bu podcastin ana konusu AP kültürünün tanımı, AP’nin kültürel eşleşmeyi belirleme yöntemleri, muhtemel risk ve sıkıntıları nasıl belirledikleri ve nihayetinde AP’nin işe alımla ilgili sürecine dair ipuçlarından oluşuyor. Eğer bu şirkete iş başvurusunda bulunmak istiyorsanız, bu bölüm sizi oldukça iyi bir şekilde hazırlayacaktır. İş başvurularından bahsetmişken, AP işe alımlarıyla ilgili bir bölüm de yayınladı ve bu bölümde, şirketin işe alım uzmanlarından biri, mülakatları muazzam bir şekilde geçirmeye yönelik (iş başvuruların püf noktaları, kendinizi nasıl en iyi şekilde tanıtırsınız, mülakata hazırlık gibi bir çok konuyu kapsayan) tavsiyelerde bulundu.

Aslında bu senenin genel konusu istihdam olduğu için, geçenlerde AP podcast’in konuğu, şirketin Yetenek Yönetimi Departmani Başkanı Amila Kurtoviç oldu ve kendisi AP’deki geri bildirim (feedback) kültüründen bahsetti. AP, faaliyetlerinin başlangıcından itibaren devamlı geri bildirim yapılmasını destekleyen bir kültüre sahip ve bu kültür sürekli gelişmekte. Amila bu sürecin nasıl ilerlediğine dair bilgiler verdi, mesela çalışanların kendi yaptıkları iş verimliliği geri bildirim sistemi nasıl işliyor, AP Star Modeli nedir ve çok, çok daha fazlası. AP’ye iş başvurusunda bulunmayı düşünmüyorsanız bile, bu bölüm sizi oldukça düşündürecek.

Ama şimdilik bu kadar okuma yeter. Sadece AP podcast’in (link) Play düğmesine basın ve tadını çıkarın.